Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@11:03:30 GMT

سرایت تب ویلاسازی از شالیزار به گندم زار

تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۲۰۲۲۱

سرایت تب ویلاسازی از شالیزار به گندم زار

ایسنا/گیلان مدیر جهاد کشاورزی رودبار گفت: ویلاسازی در رودبار به دلیل برخورداری از آب و هوای مناسب نه تنها  شالیزارها، بلکه تغییرکاربری گندم زارها را نیز تهدید می‌کند.  

سروش ابراهیمی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: شالیزارهای رودبار در بخش بلوکات بیش از دیگر شالیزارهای این شهرستان به پرورش راتون اختصاص یافته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه راتون می‌تواند منبع درآمد خوبی برای کشاورزان ایجاد کند، افزود: امسال به دلیل بارندگی‌هایی که در زمان داشت برنج اولیه رخ داد، بخشی از محصول خسارت دید و کشاورزان نتوانستند به میزان تولید ایده‌آل خود برای تولید برنج سفید شهرستان دست یابند.

ابراهمیی با بیان اینکه این شهرستان ۳۶۰۰ هکتار اراضی شالیزاری دارد و همه تلاش ما این است که شالیکاران بتوانند درآمدخوبی از تولید برنج به دست بیاورند، خاطرنشان کرد: اقتصادی بودن تولید برنج برای برنجکاران موجب خواهد شد که رغبتی برای فروش شالیزارهایشان نداشته باشند.

وی تصریح کرد: دغدغه ما فقط به شالیزارها محدود نمی‌شود و حتی نگرانی برای تغییرکاربری در گندم‌زارهای این شهرستان را نیز داریم.

مدیر جهاد کشاورزی رودبار ادامه داد: به دلیل خوش آب و هوا بودن اراضی بالادست رودبار که دارای گندمزاراهای زیبا و بی‌نظیر است، برخی از هموطنان ما تمایل به ساخت خانه‌های دوم دارند.

وی ادامه داد: همه تلاش ما این است که حمایت‌های لازم از کشاورزان انجام شود تا در جهت تامین منافع آنی، زندگی آتی خود را تباه نکنند و با فروش اراضی شان به ویلاسازان، موجبات گرفتاری خود و خانواده‌شان را فراهم نکنند.

کشاورزی که سرایدار زمین خود شد

ابراهیمی گفت: متاسفانه مشاهده شده است که کشاورزی در سال‌های گذشته با گران شدن زمین خانه خود را به پایتخت نشینان فروخته است و در حال حاضر خود سرایدار خانه‌ای است که روزی مالک آن بوده است. هر چند که بسیار نادم و پشیمان هستند اما این پشیمانی دیگر سودی ندارد.

مدیر جهاد کشاورزی رودبار افزود: برای جلوگیری از تغییرکاربری هر گونه شالیزار و گندم زار و سایر اراضی ارزشمند کشاورزی این شهرستان تمام عزم خود را جرم کرده است، اما برای به صفر رسیدن تخریبات اراضی کشاورزی، خود کشاورزان نیز باید همکاری بیشتری داشته باشند.

مشاغل جانبی از راهکارهای افزایش درآمد کشاورزان    

ابراهیمی گفت: ما همواره به کشاورزان توصیه کرده‌ایم که اراضی خود را بیمه کنند تا در صورت مواجه با خسارت فورا تصمیمات عجولانه نگیرند و برای فروش زمین‌شان اقدام نکنند و همچنین توصیه کرده‌ایم علاوه بر کشاورزی به دامداری و پرورش مرغ بومی نیز مبادرت بورزند تا در کنار کشاورزی درآمد جانبی نیز از پرداختن به مشاغل جانبی داشته باشند.

وی گفت: توسعه ویلاسازی در گندم زارهای این شهرستان عاملی تهدید کننده است که می‌تواند بر میزان تولید گندم استان تاثیر بگذارد و مبارزه با اجرای این امر از اولویت های کاری سازمان ما محسوب می شود.   

ابراهیمی اظهار کرد: کشت گندم در گندم زارهای این شهرستان آغاز شده است و امیدواریم همانند سال گذشته محصول بسیار خوبی را در این شهرستان برداشت کنیم.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی ويلاسازي گندم زار شاليزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۰۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی

آهنگری گفت: گندم به عنوان یک محصول عمده از زراعت در شهرستان ارزوئیه است و در سال زراعی جاری بیش از ۱۸ هزار هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت این محصول رفته و پیش بینی می‌شود، بیش از ۸۰ هزار تن محصول از این اراضی برداشت شود.

وی افزود: بیش از ۷۰ درصد از کشت گندم در این شهرستان به گندم دوروم با کیفیت عالی برای کارخانجات ماکارونی کشور اختصاص دارد.

مدیر زراعت استان کرمان بیان داشت: برای افزایش عملکرد و نفوذ بذر رسمی به چرخه تولید در مزارع گندم در این شهرستان، ۱۸ هکتار مزارع بذری پرورشی، ۹۵ هکتار مزارع مادری و ۹۳۰ هکتار مزارع گواهی شده که ظرفیت تولید به ترتیب ۳۲ و ۳۸۰ و ۴ هزار ۷۰۰ تن را دارند، وجود دارد و محصول تولیدی به شهرستان‌های استان و حتی خارج از استان ارسال می‌شود.

 وی در ادامه گفت: شهرستان ارزوئیه با دارا بودن ۴۶ هزار و ۸۰۰ هکتار اراضی قابل کشت و قریب به ۵ هزار بهره بردار، اقلیم مناسب و خاک زراعی مطلوب، سالانه بیش از ۵۰۴ هزار تن انواع محصولات کشاورزی و ۴۸۷ هزار تن محصولات زراعی، قطب مهم کشاورزی در شمال استان می‌باشد.

آهنگری گفت: بخش عمده تولیدات این شهرستان مربوط به محصولات زراعی است و در سال‌های اخیر در مجموع بیش از ۴۸۷ هزار تن انواع محصولات زراعی تولید شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • کشت کلزا در ۳۲۷۰ هکتار از اراضی آذربایجان شرقی
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • رهاسازی حق آبه کشاورزان سلماس از سد اول خرداد
  • پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم از مزارع باوی
  • پیش بینی خرید ۹۰ هزار تن گندم در باوی +فیلم
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار اراضی دیم چهارمحال و بختیاری
  • سند تک برگ اراضی به کشاورزان بوشهر تحویل داده شد
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است